top of page
Logopedie Jill Helmond

Wie zijn wij

Specialisten bij Logopedie Jill
Logopedie Jill Helmond

Robin Weijns

Robin (2000) woont in ’s-Hertogenbosch en groeide op in Vught. Van jongs af aan wilde Robin altijd politieagent of advocaat worden. Dit veranderde compleet nadat zij per toeval tijdens een beroepenavond op de middelbare school in contact kwam met het vak Logopedie. De logopedist vertelde zo bevlogen over haar werk dat het Robin direct enthousiasmeerde en daar heeft ze nog geen minuut spijt van.


Overigens treedt zij sinds haar 7e  samen met haar vader op en zingt in verschillende verzorgingstehuizen rondom Vught. “Daar haal ik heel veel energie uit. Een glimlach toveren op het gezicht door middel van muziek". Op deze manier is ook haar band met ouderen ontstaan.


Gedurende haar studie vond zij het mooi om te zien dat een Logopedist niet alleen bezig kan zijn met het beter maken van iemand, maar daarnaast ook luistert naar de mens en kan zorgen voor kleine aanpassingen en ondersteuning waar nodig. “Het geeft mij veel voldoening om anderen te kunnen helpen.”

Tijdens haar stages werkte Robin vooral met cliënten die een CVA hebben gehad of gediagnosticeerd zijn met Parkinson, ALS, MS, COPD of dementie. Hierin zag zij de cliënten in het ziekenhuis tot aan thuis. Ze vindt het belangrijk om binnen de behandeling te kijken naar de persoon achter de ‘cliënt’.
“Het lijkt me leuk om wat meer ervaring op te doen in een allround praktijk. Ik wil me graag nog meer verdiepen in cliënten met Parkinson, stemproblematiek en bijvoorbeeld tracheacanules.” De afwisseling binnen de logopediepraktijk maakt het vak voor haar uitdagend en leuk.


Robin kwam bij Jill terecht via een audicien waarmee ze had samengewerkt bij haar afstudeerstage. Hij had haar veel positieve verhalen vertelt en zo is het balletje gaan rollen. “Daarnaast was mijn vader ook in behandeling bij Jill voor stemproblemen, dus dat was heel toevallig allemaal”.

Naast haar werk als Logopedist, werkt Robin ook nog in een restaurant en een koffietentje. In haar vrije tijd gaat ze graag tennissen, zingt zij met haar vader of gaat lekker de stad in met vriendinnen. Robin houdt ook van zeilen en wintersport. “Ik krijg altijd zoveel energie van zeilen, heerlijk buiten bezig zijn en ‘s avonds nog steeds het idee hebben dat je op de boot zit”. Behalve zeilen en snowboarden, gaat Robin ook graag weekendjes weg met haar huisgenoten. “Ik hou er niet van om stil te zitten.”

Robin Weijns, logopediste

Specialisaties Robin:

  • AFASIE na CVA

  • PARKINSON

  • MS

  • ALS

  • COPD

  • DEMENTIE

  • STEM

Het lijkt me leuk om wat meer ervaring op te doen in een allround praktijk. Ik wil me graag nog meer verdiepen in cliënten met Parkinson, stemproblematiek en bijvoorbeeld tracheacanules

bottom of page