top of page

Logopedie voor kinderen

Bij Logopedie Jill houden we van het werken met kinderen. Onze aanpak is speels en kindgericht. We stellen kinderen (en hun ouders) op hun gemak en zorgen voor afwisselende werkvormen en materialen. Zodat het voor een kind geen straf is om te komen, eerder een leuk uitje. Heeft jouw kind moeite zich verstaanbaar te maken, lukt eten of drinken niet goed, of klinkt je kind hees of nasaal? Wij pakken de oorzaak aan. We betrekken ouders/ verzorgers intensief bij de behandeling en werken eventueel samen met leerkrachten en begeleiders.

Als logopedisten kunnen we veel betekenen voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Zij hebben soms moeite met communiceren of vinden het lastig contacten met anderen te leggen. Ze worden vaak verkeerd begrepen en vinden het lastig contacten met anderen te leggen. Voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum kunnen taal en communicatie ingewikkeld zijn. Bijvoorbeeld omdat ze taal letterlijk nemen of emoties niet aanvoelen. Logopedie kan hen ondersteunen omdat communicatie de kern van ons vakgebied is. Dit geldt ook voor kinderen met ADHD die bijvoorbeeld vaak moeite hebben met het aanbrengen van een rode lijn in een verhaal of het begrijpen van mondelinge instructies.

Onze specialismes voor kinderen

Specialisme Spraak bij kinderen

SPRAAK

Bij spraakproblemen laat je kind klanken weg of spreekt bepaalde klanken niet op de goede manier uit. Meestal komt het door slappe spieren van de mond of omdat je kind moeite heeft de kenmerken van klanken goed te onderscheiden.

Meer info >

Specialisme Mondgedrag bij kinderen

MONDGEDRAG

Je mond en tong niet op de goede manier gebruiken, dat kan er bij je kind in sluipen. Bijvoorbeeld doordat je kind duimt, een speen gebruikt, een mond die altijd openstaat, ademen door de mond, verkeerd slikken of kauwen.

Meer info >

Specialisme Stem bij kinderen

STEM

Ieder kind is wel eens hees, bijvoorbeeld bij verkoudheid of keelontsteking. Of bij jongens als ze de baard in de keel krijgen. Meestal is heesheid geen probleem. Maar is je kind chronisch hees, dan is een bezoek aan onze praktijk een goed idee.

Meer info >

Specialisme Eten, drinken en slikken bij kinderen

ETEN/DRINKEN/SLIKKEN

Meestal gaat eten en drinken onbewust, maar bij deze alledaagse processen die we meerdere keren per dag uitvoeren, komt heel wat kijken. En soms lukt het niet om deze vaardigheden ‘vanzelf’ onder de knie te krijgen. 

Meer info >

Specialisme Taal bij kinderen

TAAL

Ieder kind leert taal in zijn of haar eigen tempo. Taal is een complex samenspel van taalbegrip, woordenschat, zinsbouw en verhaalopbouw. Een probleem in de taalontwikkeling kan verschillende oorzaken hebben.

Meer info >

De logopedist is zeer kundig en heeft daarnaast de behandelingen voor mijn kinderen altijd tot een leuk 'uitje' weten te maken. Uitstekende balans tussen een professionele aanpak en het leuk maken. Ze vonden het jammer dat het voorbij was en dat ze niet meer naar de woordendokter mochten! Bedankt voor de goede zorgen!

bottom of page