top of page
Logopedie Jill voor volwassenen
Logopedie voor volwassenen

Logopedie voor volwassenen

Bij logopedie denken mensen vaak aan kinderen die slissen of stotteren of bepaalde klanken niet uit kunnen spreken, maar ook volwassenen kunnen om allerlei redenen veel baat hebben bij logopedie. Als je voor je werk veel moet praten en presenteren en aan het eind van de dag altijd hees klinkt of keelpijn hebt bijvoorbeeld. Als je door COPD of astma vaak buiten adem bent, of door hyperventilatie soms geen controle hebt over je adem. Als je herstelt van een beroerte (CVA) en daardoor problemen hebt met het vinden, begrijpen of uitspreken van woorden.

Als je een behandeling hebt gehad voor slokdarmkanker. Of misschien heb je met corona op de intensive care gelegen. Kunstmatige beademing kan veel schade veroorzaken aan bijvoorbeeld je adempatroon of je stembanden. Ook daarbij kan een logopedist je helpen.

Wat de reden van jouw stem-, spraak-, adem-, kauw-, of slikprobleem ook is, wij zorgen voor de beste behandeling. We verdiepen ons in jou en luisteren goed naar je.

Onze specialismes voor volwassenen

Specialisme spraak bij volwassenen

SPRAAK

Na een herseninfarct, beroerte (CVA) of hersenaandoening kun je last hebben van verminderde verstaanbaarheid. Spieren die je nodig hebt bij het ademen, je stemgeluid en je uitspraak werken dan onvoldoende.

Meer info >

Specialisme adem bij volwassenen

ADEM

Bij goed ademen gebruik je de borstkas, luchtpijp, longen en buikspieren. Doe je dit niet goed, dan kun je gaan hyperventileren, het benauwd krijgen, of zelfs stem- en longproblemen krijgen. Problemen met je ademhaling voel je vaak op je borst.

Meer info >

Specialisme stem bij volwassenen

STEM

Ben je vaak hees, heb je snel keelpijn, of raak je vermoeid na lang spreken of zingen? Heb je voortdurend het gevoel dat er iets in je keel blijft steken of dat je over een randje moet slikken. Dit kunnen we als logopedist meestal goed behandelen.

Meer info >

Specialisme slikken bij volwassenen

ETEN/DRINKEN/SLIKKEN

Problemen met eten, drinken en slikken hebben verschillende oorzaken. Denk aan hersenletsel door een beroerte of een ongeval. Een aandoening van het zenuwstelsel zoals Parkinson of ALS. Een operatie in het hoofd- en halsgebied als gevolg van slokdarmkanker.

Meer info >

Specialisme taal bij volwassenen

TAAL

Afasie is een taalstoornis die veroorzaakt wordt door hersenletsel in de linker-hersenhelft. Dit kan door een beroerte, een hersentumor of een andere hersenaan-doening. Je kunt problemen krijgen met het vinden van de juiste woorden...

Meer info >

Dankjewel voor al jouw goede tips & tools. Ik waardeer je meelevendheid, medezorgzaamheid, behulpzaamheid en ook jouw creativiteit in oplossingen voor mijn hyperventilatie. Bovendien (mag ook gezegd worden) ben je een spontane en gezellige logopediste, waar ik me altijd op gemak bij voelde. Een complimentje voor mijn logopediste is dan ook zeer zeker op zijn plaats.

bottom of page