top of page
Logopedie Jill

Wie zijn wij

Specialisten bij Logopedie Jill
Logopedie Jill

Sanne van Oorschot

Sanne (2000) woont in Schijndel. Als kind was ze zelf in behandeling bij een logopedist en daar heeft ze positieve herinneringen aan. “Mede daardoor besloot ik de opleiding Logopedie te gaan volgen. Het leukste aan ons vak vind ik het motiveren van cliënten om te werken aan de beste versie van zichzelf. Ook de breedte van het vak spreekt me heel erg aan. Van het uitvoeren van resonansoefeningen bij volwassenen met stemproblematieken tot werken met concreet materiaal en ondersteunende communicatie bij kinderen met TOS. Binnen het vak logopedie kan het allemaal!”

 

Tijdens haar studie volgde Sanne de minor Taal & Cultuur Nederlandse Gebarentaal waarbij ze de basis van gebarentaal leerde en kennis opdeed over doofblindheid, tolkvaardigheden, taalkunde, dovenstudies en logopedie. “Bij kinderen met TOS is NmG (Nederlands met ondersteuning van gebaren) een belangrijk hulpmiddel om de communicatie te bevorderen. Ik zet dit in de praktijk eigenlijk vaker in dan in ik eerste instantie had verwacht, dus ik ben nog steeds blij met mijn keuze toentertijd voor deze minor.”

Sanne kwam bij Jill terecht door de positieve verhalen die ze over de praktijk hoorde. “Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik erachter dat ik heel graag meer ervaring op wilde doen in de allround praktijk. Zo werk ik nu ook met volwassenen met adem- en stemproblematieken, kinderen met afwijkende mondgewoonten, meertalige kinderen, jonge kinderen waarbij de spraaktaalontwikkeling nog niet op gang komt en ik help kinderen met begrijpend lezen en spelling. Ik vind het fijn dat ik op deze manier zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud kan helpen om hun communicatievaardigheden te verbeteren. Het is super leuk om mensen daarin te zien groeien en daardoor lekkerder in hun vel gaan zitten.” Ik heb in 2021 de cursussen OMFT (Oromyofunctionele Therapie) en MFL (Manuele Facilitatie van de Larynx) afgerond en in 2023 de cursus: de Buteyko-principes binnen de logopedische behandeling. In 2024 staat de cursus: Hodson & Paden (een onderzoeks-methode en behandeling voor spraakproblemen bij kinderen) op de planning. 

 

In haar vrije tijd zingt Sanne graag en gaat ze op pad met vrienden en vriendinnen. Ook vindt ze het fijn om leuke dingen te ondernemen met haar vriend. “Maar ik vind het vooral fijn dat ik aan het einde van de dag met een glimlach van mijn werk naar huis rijd, omdat ik anderen weer een stapje vooruit heb kunnen helpen.’

Sanne van Oorschot

Specialisaties Sanne:

  • spraak - en taalproblematiek

  • TOS

  • afwijkende mondgewoonten

  • begrijpend lezen

  • spelling

Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik erachter dat ik heel graag meer ervaring op wilde doen in de allround praktijk. Zo werk ik nu ook met volwassenen met adem- en stemproblematieken, kinderen met afwijkende mondgewoonten, meertalige kinderen, jonge kinderen waarbij de spraaktaalontwikkeling nog niet op gang komt en ik help kinderen met begrijpend lezen en spelling. 

bottom of page